Snabb lyxig tv-middag a la Elaka & Feta Kocken



Kokt potatis
Ryggbiff
Champinjoner
Tomat

Tazatziki som du gör med Vitlök, Gurka och turkisk yogurt, salt.

Börja med Tazatsikin som blir godare ju längre den får stå o dra, Haka gruka i småbitar och lägg på hushållspapper och tryckförsiktigt för att få ut så mycket vätska som möjligt. Pressa ner vitlök och häll på yogurt och lite salt. Blanda runt och låt stå svalt. Helst ska detta göras dagen innan för att det ska smaka så mycket som möjligt om den..Så släng inte resterna utan in i kylen med det.

Ryggbiff steks som vanligt på högvärme  i massa smör och bara någon minut på varje sida, Peppra och salta lite. Glöm inte att smöjra in den färdigstekta biten med vitlök och lite smör innan den får stå o vila.

Potatis vet ni väl för helvete hur ni steker? Om inte så får ni fan googla på det. Färskpotatis säsongen är ju tyvärr över annars är det jävligt gott att steka.

Enkel och snabbmåltid som ändå känns bra jävla lyxig.
Servera gärna med några bitar brieost och lite grönsaker. Dryck funkar både rötjut och öl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0