Tagatelli med chilliräkor a la Elaka & Feta Kocken


Tagatelli 50/50 vete och spenat. Eller vanliga jävla makaroner om du saknar klass.
1-2 Lime frukter
Räkor, stora, helst tigerräkor.
Vitlök
Sockärtsskidor
Paprika
Samel Olek (eller vanlig jävla chilli för dig som inte hittar i affären)
Vittvin
Olja
Peppar och salt.



Lägg räkor i en skål, skalde räkor så man slipper hålla på vid matbordet sen. Salta och peppra, Pressa över MYCKET vitlök och med mycket så menar jag massor. Dela upp limefrukten på mitten och pressa saften över räkorna. En till två teskedar Sambel Olek ska oxå ner. Häll sedan över olja o lägg in allt i en platspåse och låt ligga o marinera o kylen ett par timmar.

När räkorna är färdigmarinerade, (minst en timme) så tänder du eld under stekpanan. Klipp upp påsen med marinaren och häll ut lite av oljan i stekpannan. När den är varm sen slänger du ner strimlad paprika och sockerärts skidorna i pannan och låt dom fräsa lite, Släg sedan ner resten av innehållet i från påsen. OBS stek inte räkorna för länge.. Här sabbar jag mig alltid. Räckorna blir hårda och sega om dom ligger för länge i pannan. Utan värm på dom lite. Häll sedan på en duktig skvätt av vinet och låt det puttra lite. Ställ sedan av stekpannan i från plattan och låt det dra åt sig medans du kokar pastan.


När pastan är färdig så slänger du upp det på tallrikar och lägger över räkor mm lite fint.

Har du tänkt o knulla efter maten så rekomenderar jag en flaska vittvin till din partner och en pilsner till dig själv. Alla vet ju att vittvin och räkor får kärringar att bli kåta, min kärring dricker dock inte vin.


Kommentarer
Postat av: Anti Social

va e de för fel på Nudlar och folköl nu då? ähhh för mycket jobb med din typ av mat, kan man inte köra de i micron skall man inte äta de

2009-10-01 @ 19:26:57
Postat av: sussi

Nähe.. å va går hon igång på då?? ;)

2009-10-01 @ 22:06:37
URL: http://siouxzie.blogg.se/
Postat av: Trixie Deluxe

haha! I love you!

Hugs Trixie!

2009-10-02 @ 19:52:43
URL: http://trixiedeluxe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0