Hade tänkt matblogga lite...

... men det går ingen vidare. Kommer inte i håg vad vi käkade i onsdags då det var sist jag lagade mat. Bilderna ligger på kameran i alla fall, fast kameran är med sambo på hundutställning hela helgen. Så utan bilder blir det ingen riktig matbloggning.

Nu står det i alla fall en lasagne och lite vitlöksbröd i ugnen. Till det käkar man lite sallad och ett glas rött vin eller en bayersk pilsner.

Resten av kvällen blir det soffa och massa gamla krigsfilmer, man passar på att kolla på sånt när frugan inte är hemma då hon har svårt att uppskatta bomber och granater. Nu ska ju en krigsfilm givetvis ha en bra historia oxå. Helst baseras på en sann historia vilket kvällens första film gör.

The Lost Battalion

Frankrike 1918. Första världskriget närmar sig sitt slut, och ju snabbare den tyska armén försätts i ostridbart skick desto fler liv kan räddas. I skogarna vid Argonne blir en amerikansk bataljon på 500 soldater avskurna av tyskarna och blir kvar bakom fiendens linjer. Det blir deras uppgift att till varje pris hålla sin position i strid mot övermäktigt tyskt motstånd. Detta är upptakten på den sanna historien om en av första världskrigets största bragder. The Lost Battalion är regisserad av stilsäkre actionregissören Russel Mulcahy (Highlander, The Shadow) och manuset är skrivet av författaren bakom Hamburger Hill och Heartbreak Ridge. Med en mycket realistisk stämning blir The Lost Battalion en stark upplevelse som jämförts med Steven Spielbergs Rädda menige Ryan.

Regissör: Russell Mulcahy,

Skådespelare: Jamie Harris, Jay Rodan, Rick Schroder, Daniel Caltagirone, Adam James, George Calil,

Bloggas lite dåligt!

Nu klagar folk på mig. Du bloggar för dåligt.
Ja jag bloggar för dåligt. Tappat lite lusten faktiskt. Vart är alla tack kommentarerna? Eller åtminstonde " Det där ser ju "ätbart" ut".

Eller så är det bara jag som jobbar för mycket och är rätt oinspirerade till matbloggning just nu. Synd när tanten fixat så fin design till mig o allt.

Idag käkade vi i alla fall rostade rotfrukter och snitzel med persiljesmör. Tog inga bilder och orkar inte skriva ner något recept.

Dessutom har jag blivit så jävla fet nu jag kan inte ens ha mina tjockis jeans. Funderar starkt på att köra "keto" diet under november månad och samtidigt göra det till en "vit"månad. Så man är fit for all jävla underbar julöl och flottig julmat. Dock är detta inte ett löfte.. Tänker på det o har några dagar på mig till att bestämma mig.

Det löser sig sa gubben när han sket i vasken.



Svar på tal!

Emelie  (XXXXX@hotmail.com) om Vegetariskt, glutenfritt och inga tomater?:

Det låter gottans MEN, med kycklingfond känns det ju inte helt vegetariskt ;O) !


Om man nu inte kan stå ut med kyckling fond så går det bra att krama ut en levande kyckling ovanför gryttan. Krama inte för hårt bara för då dör det stackars djuret och du riskerar att djuret bajsar i soppan.

//Elaka & Feta Kocken


Frugan kockar vidare.

Idag är en bra dag. Lite lagom bakfull och precis cyklat hem från lasergame hallen i spöregn. Men det gör inget att det regnade. Jag och grabben hade jätte skoj när vi spelade med mina gamla vänner. Menar vad kan få en på bättre humör än att skjuta sina vänner?
Frugan hade lovat oss middag i dag. Så nu sitter man här hungrig som en varg och hon säger att det är ca 40 min kvar innan maten är färdig. Dvs 1h 30 min senare än räknat med och min mage knorrar. Men söt är hon som försöker där ute i köket. När man spanar in så ser hon nästan lite gråtfärdig ut men hon ger inte upp. Kanske blir en kock av henne oxå en vacker dag. Hoppas det blir gott nu i alla fall. Får återkomma lite senare med bilder och recpet.
Grymt skönt att slipa stå i köket i alla fall.

Till middag så blir det ett kärt återsende av en gammal vän. Dexter. Han har visst blivit far nu.

Hade helt missat att det hade startat igen så i kväll blir det 4 avsnitt på raken. Till detta så blir det lite pilsner och chips. Eller kanske cola o chips. Får se va levern säger.

Vegetariskt, glutenfritt och inga tomater?

En god vän frågade om hjälp i går. Hans dotter skulle ha en vegeterian på besök och han funderade på vad man lagar för mat till en grönsaksterrorist.
Min vän är lite krånglig av sig på sitt eget charmiga sätt och vile envist ha en maträtt dom alla tre kunde äta.
Är ju inte så svårt att göra något som inte innehåller kött, men nu är han oxå gluten allergiker, vilket tar bort allt som innehåller mjöl. Hans dotter avskyr fisk och är allergisk mot tomater. Jag gick fan bet på det i går. Mitt tips blev ge dom pizza pengar. Rätt värdelöst tips. Dock är min vän väldigt fyndig själv så han löste det nog.

Men nu.. när man funderat lite. Soppa så klart

1 l gula kantereller
1 1 msk matolja eller smör
4 4 st schalottenlökar
0.5 0.5 l kycklingfond
0.5 0.5 l mjölk
3 3 dl grädde
salt
peppar

Gör så här

Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.

Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.

Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.

Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.

Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.



Tacos a la Frugan



Grabben fick bestämma mat i går och det blev det ju givetvis tacos. Tacos är skittråkigt att äta, fixa till, plocka fram och ställa undan. Så blir det massa disk oxå.

Som tur är så fixade min underbara fru allt åt mig.

Förbannade jävla blodsugare

Min kära fru är inte normal. Det räcker inte med choklad och blommor för att hon ska bli sugen. Allt började med True Blood. Tror den serien förstörde många äktenskap då romantiska vampyrserier är som grovporr för kvinnor. Nu är det bara vampyrer i skallen på henne. Hon läser bara vampyrböcker och ser bara på romantiska vampyrserier på tv. En fet gammal gubbe som jag har ju inget att komma med då.

Men ska experimentera lite nu.. Lägger upp ett blodigt vampyr klipp och ska se om hon kan sitta still på stolen lugnt o sansat eller drar över sin feta karl i brist på blodsugande snyggingar.

Nu kör vi


Pastagratäng med kycklingklubba a la Elaka & Feta Kocken


Sambon fick äran att bestämma mat i dag. Hon är rätt dålig på att bestämma mat för den enda maträtt som ekar i hennes huvud när man frågar är Pastagratäng...

Du behöver
Pasta
Kyckling
Majs, broccoli, lök, vitlök, basilika,
Någon pastasås.. körde på 4 ostar här hemma.

Riven mozzerelaost.
Grädde

Nacka och ryck kycklingen, stycka upp och det räcker med att du sparar klubborna. Resten kan du ge till hunden.
Krydda på ordentligt med gosiga kryddor och knåda in det i köttet innan ni skickar in dom i ugnen på ca 25 min. (Är man lat som mig så köper man färdigkryddad kycklingklubbor på ica.)

Koka pastan och under tiden fräser man på grönsakerna i pannan. Blanda sedan ner pastasåsen i pannan och krydda på.. Färsk hackad basilika blir jätte gott i.
När pastan är färdig så ner i en ugnsäker form, blanda ner mozzerlean och pastasåsen o så på med lite grädde. Skicka in skiten i ugnen i ca 10 min.

Sen äta.




Revbensspjäll av vildsvin a la Elaka & Feta Kocken

Revbensspjäll är väl inget man ställer sig och fixar när man kommer hem från jobbet en onsdag.. Men så blev det. Min sambo är ju grönsaksterrorist och äter inte djur som föds upp för att ätas och när jag sprang på revben från vildsvin för en billig peng så var jag tvungen att slå till.


Salta, peppra, o krydda efter behag och gnid in i köttet. Jag smälte även lite smör och pressade i vitlök och sen all krydda för att sedan kunna pensla på köttet ett par gånger.
Kör i ugn ca 30-45 min på varje sida innan du skär upp och serverar.


När revbenen låg i ugnen och luktade gott så kommer min sambo ut lite nyfiket i köket och säger vad blir det för gott att äta och tittar in i ugnen. "Ser det inte gott ut säger jag" Varpå hon säger NÄ jag tycker inte ens om revben." Då kunde jag inte hålla mig utan säger att det är viltkött som hon oxå kan äta.. Då kröp det ju fram att revben minsan var skitgott men hon kunde inte bjuda oss på att vi skulle äta något gott som hon inte kunde äta. Så hon LJÖG, man får tydligen lägga vitalögner när det kommer till mat.
Tänk då om jag oxå ljög.. det kanske var en vanlig jävla gris, men vita lögner är ju ok ;)

Grodlår a la The swedish Chef


 

Nä har inte gjort grodlår i dag. Haft en väldigt slapp VAB dag. Winerbröd och energidryck till frukost och Pizza till filmen G-force med familjen i kväll.

Men jag slänger in ett klipp på min största inspirationskälla när det kommer till matlagning där han får visa hur han "försöker" tilllaga grodlår.

 


Tortellini med ostsås och stekt korv.

Ja ni hör väl själva hur jävla självmordsbenägen man blir efter en sådan pissig middag.

Men så blir det när man jobbat 10h en måndag och knappt sovit natten innan.
Så ledsen grabbarna i Perkele. Jag håller inte med er det minsta.


Bakad Potatis med räkröra a la Elaka & Feta Kocken

Bilden ser visst ut som en spya men det var gott i alla fall.

Du behöver

Bakpotatis

Cream freash

Räkor

Kokta ägg

Citron

Dill

Rödlök

Peppar och salt

Stick några hål i potatisen pch lägg i ugnsfolies skicka in i ugnen i ca 1 h.
Blanda i hopp resten av grejerna till en fin röra och fixa en god sallad.

När potatisen är färdig så skär ett kryss i den och pressa försiktigt för att öppna den. Lägg i lite smör som får smälta och salta ordentligt innan du häller i röran. Gott som fan är det i alla fall. Visst lite gay med räkor men man kan ju göra andra röror oxå.

Pilsner funkar utmärkt til maten men jag nöjde mig med cola i dag och när vi käkat färdigt så tog vi en lång promenad i det fina höstvädret med våra hundkräk.

Kollade på någon ny helt värdelös vampyr serie till maten. Frugan satt o blev småpilsk som vanligt när hon tittar på karlar med huggtänder o själv tyckte jag serien var helt värdelös. Så kolla inte på The Vampire Diaries om du nu då förstårs inte är 12 år gammal eller en 20 åring som gillar värdelösa manus och blir våt i trosan av huggtänder och fladermöss.


Nu är jag på tok för trött för att orka engagera mig i något blogginlägg utan längtar efter ryggläge i soffan.



Bakad potatis?

Sitter och funderar på bakad potatis vilket gjorde mig rätt hungrig. Grabben ville ha flitead kyckling o flitead äka men inte så sugen på att slita fram fritösen, byta olja och kladda med frityr smet.

Bakad potais är ju bra för man kan variera på så många olika sätt. Ja så länge man inte tar bort potatisen då. För mig och grabben blir det nog räkröra till och frugan vill väl ha tonfisk o så lite sallad till det hela.

Nä får väl bege mig till affären och handla lite. Nu innebär ju inte detta att det blir bakad potatis här i kväll.. Jag kan lika gärna snöa in på något helt annat när jag väl kommer till affären. Hungrig blev jag i alla fall.


Köttfärssås a la Elaka & Feta Kocken





Du behöver
Lök
Vitlök
Champinjoner
Spansk pepparfrukt
Morötter
Blandfärs
Dolmino pastasås
Köttbuljong
Cream freash
Pasta
Peppar o salt

Finhaka lök, pepparfrukt, vitlök och champinjoner, skiva morötter. Bryn sedan i pannan och släng sedan ner blandfärsen i pannan. När det stekt färdigt så sänk värmen och ner med pastasåsen och och buljong tärning. Avlsluta med cream freash och krydda lite. Låt sedan puttra. Ju längre ju bättre.

Köttfärssås gör ju alla olika och jag gör nog aldrig på samma sätt två gånger. Knullfaktorn är ju inte så hög på det hela då vilken idiot som helst kan göra maten och det knappast imponerar på någon. Men maten gillas ju av dom flesta ungar och är ett utmärkt tillfälle att lura i dom massa grönsaker, Man kan peta ner minst lika mycket grönsaker som färs utan att dom märker något. Morötter och brocoli är skit gott i. Palsternacka funkar oxå. Testa er fram för helvete.

Fick visst middagsgäster i dag. Grabben har en kompis här och grannen kom över och presenterade sitt ligg för oss. Så vi blev 6 pers vid midagsbordet och frugan fixade kladdkaka till efterrätt.




Man tackar.

Min egen lilla bloggdesignerska hade visst varit och fixat här. Snyggt som tusan ju. Fast lite skrämmande att hon tycker jag ser ut som den lilla vessellikande italienaren i från Råttatouille. Men jag tackar och bockar.

Då får man väl bjuda på något som vi svenskar tycker är italienskt Spaghetti och köttfärssås

Ska i väg och handla lite, återkommer senare i kväll.


//Elaka & Feta Kocken

Skit på er!

Blir inge jäva recept i dag heller. Håll er för helvete nöjda med va ni fått i stället.

Sorry..


... bloggades dåligt i går. Skyller på Brutal Legend som hade release.




Sen kändes inte Spaghetti, stekt falukorv med en pastasås baserad på ost och tomat så spännade att blogga om.

Får väl se om jag kan släppa handkontrollen i kväll och laga något gott att äta.
Fredagsmiddag ska ju vara något snabbt och lyxigt vilket brukar resultera pasta med någon god sås och en bit kött. Dock ekar det jävligt tomt i plånboken idag så får väl se va man lyckas skrapa fram. Man måste ju inte bara äta på en fredag för att må bra.. Man måste ju ha alkohol oxå för att döva veckan som gått och se till att man överlever den kommande veckan. Man kanske skulle sätta en sats snabb mäsk..

Hmm återkommer när hjärnan lugnat ner sig lite och tänker mer klart.

Såg nu att det buggade sig lite här i bloggen. Får se om min egna bloggdesignerska har lust o fixa till sen och ni får stå ut så länge.


Dopp i kopp a la Elaka & Feta Kocken

Norrländskt var det..

..och norrländskt blev det.

Mandelpotatis ca 1kg gick åt till oss tre.
Smör
Dill
Lök
Peppar

Koka mandelpotatis är inte det enklaste. Men ett enkelt tips. Skrubba potatisen ren och lägg i kallt vatten som du kokar upp. När det kokar.. stäng av plattan och låt sjuda på eftervärmen i ca 15 min. Pröva med en nål om potatisen är färdig.  Mandelpotatis anses ju av vissa vara skräp då den kokas sönder väldigt lätt. Men rätt tilllagad är det skitgod.

Medans potatisen sjuder så lägger man upp rätt mycket smör i en kopp. Eller va man nu hittar (se bild era puckon), fin hacka en lök och lägg över smöret, o så lite dill på det hela. (Funkar med gräslök om man tycker bättre om det) Häll sedan över lite av vattenkoket i från potatisen i koppen.
Sen är det bara att hugga in. Doppa potatisen i din kopp o njut.
Serveras fördelaktigt med fisk. Själv är jag inte förtjust i fisk så vi åt lite sallad till i stället. Men kan tänka mig att grillad abbore vore jävligt gott till detta.
Gjorde vi rätt? Vi får väl se.. Säkert någon lappjävel som läser bloggen kan ge en kommentar. Känner du trycket Patrik?
Själv hade jag aldrig hört talas om detta innan men enligt hovkocken Werner Vögli som spridit rätten över hela landet så är det hans favorit rätt bland svenskmat.

Dryck till detta är givetvis hembränt serverat i gamla konservburkar.

Blev väldigt förvårnad när grabben gav detta fullpott. Fast han kanske är glad över att han precis fått en egen laptop.

Mätt blev jag inte.. Så skickade min kära fru till affären för att handla och bjöd in grabben och några småflickor på pannkakstårta.

Stek pannkakor, varva med bär, sirap och lite grädde.

Svårt va?

Grabbens kompisar och han själv blev nöjda. Jag blev fetare och min kära sambo gick väl som vanligt ner några kg.

 


Norrländskt på matbordet.

Tänkte ge min sambo lite smak av det norrländska livet i kväll. Hon tjatar hela tiden om att flytta till norrland. Nä jag ska inte låsa ute henne i det iskalla vädret eller låta henne klappa en isbjörn utan bjuda på något riktigt norrländskt att äta. Vad är mer norrländskt än surströmming tänker ni då? Men någon rutten fisk blir det inte utan jag hittade något annat.

Återkommer med recept i kväll.



Theresia Spaghetti med räkor a la Elaka & Feta Kocken





Du behöver
Ca ett halv kg spaghetti
300 gram räkor eller lite mer.
7 matskedar olivolja
Några tomater
1 stor spanskpeppar, chilifrukt funkar lika bra
5-7 stora vitlöksklyftor.
Spenat.
1 citron



Koka pastan Al dente och under tiden skala och haka vitlök som du fräser snabbt i oljan. Rensa den spanska pepparfrukten i från frön och hacka upp o så ner i oljan. Sen hakar man upp tomaten och ner i sophinken.. Nä i oljan era jävla puckon. Här får man ha bråttom som fan.. så är man smart så hackar man upp allt innan..


Vi pratar om någon minut max allt får ligga i oljan så det inte blir bränt och smakar skit. Lite salt och peppar är bra o ha på oxå.



Vänd ner pasta, räkor och hackad spenat i pannan. Pressa över en citron så är det färdigt att servera sen. OBS räkorna ska enbart bli varma.

Starkt som fan och låt bli att onanera, peta näsan eller klia er i röven efter att precis ha rensat en spansk pepparfrukt. Det svider.

Inte så barnvänlig mat då man blir rätt snorig av att äta den, men inte specielt fet mat heller. Nu är ju inte massa kolhydrater så där jätte bra att äta om man inte gör sig av med energin. Men nu när jag uppkallat en maträtt efter min kära sambo så får jag kanske ligga i kväll och då är ju den saken fixad.
Nu blir det nog ett varmt bad så man tinar upp i från den här jävla höstvädret och så får man ju chansen att dra sig ett par öl i badkaret oxå. Det bästa är att det gör inget om jag somnar i badkaret för jag är för fet för att drunkna.






Potatisbullar

Dagensmiddag blev enkel. Icas frysta potatisbullar och jag slapp köpa, tilllaga och äta dom utan det stog min kära sambo för.
Jag själv svullade pizza o bärs på stan med en kär gammal vän som dessutom betalade. Får vara min tur o bjuda tillbaka snart känns det som. Specielt då jag brukar anklaga han för att vara snål som en jude.

Ny design har hon fixat oxå. känns bra.. Tack så mycket gumman. Snyggt blev det men saknar det lilla elaka i bloggen. Nu ser det ju bara fett o mysigt ut. Men frågan är ju hur fan man får en matblogg o se elak ut? jag nöjer mig med att det är en fet sur, bitter gammal gubbe som skriver i bloggen.

Nä nu hade jag tänkt slänga mig i soffan o dra några pilsner i lugnan ro.. Men icke. Vardagsrummet är ockuperat av frugan som glor på Desperata störda hemma fruar :(

Bloggen är haaackad....

Idag hackade jag Therese min mans blogg för lite ändringar i designen.
Dock blev jag inte speciellt nöjd, men det får vara för tillfället... Den är ljusare, och jag gillar ljusa bloggar.
Finns även smiley-funktion nu, kanske livar upp denna bittra blogg, och ni som kommenterar kan också använda smileysar i era kommentarer, bra va? :D

Nähä, nu ska jag försöka få lite tid över att titta på Desperate Housewives medans ungarna är lugna och tysta framför varsin dator och min man faktiskt är social på stan med en vän idag :)

Är ni intresserade av bakrecept och sånt förresten så finns det i min blogg faktiskt...
Inget avancerat eller lyxigt eller så, men goda vanliga recept :)

Kram kram

Miracle Beer Diet

Ny super diet.
Ska fan testa.


Chilikyckling med tagetellini

Skitkass bild men sånt är livet. Hur man fixar maten får ni fan lista ut själva för jag orkar fan inte blogga i dag. Ledtråd är chili, vitlök creamfreash o massa grädde, broccoli, sparris, permesan och champinjoner.


Middagsgästerna var i alla fall nöjda tror jag.

Pannkakor a la Elaka & och alkoholpåverkade kocken

Pannkakor är fan inte mat. Pannkakor är dessert, alltså något man äter efter maten. Men är man 10 år så är pannkakor jävligt gott att äta som mat. Sockerkicken dom är ute efter antar jag. Ungarna i dag är ju sugerjunkies allihop och vi föräldrar är medmissbrukare.



Grundrecept pannkakor för er som inte kan något!

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl möjlk
3 ägg
1 matsked smält smör
1/2 tesked salt

Vispa ner mjöl, salt med hälften av mjölken till en fin smet. tillsät sedan smör, ägg och resten av mjölken.

Pannkakor är godast om man steker tunna fina.. men det tar sån jävla tid så jag steker alltid stora feta. Äter dom ju inte själv i alla fall. Han ändå med 2 bärs till matlagningen.


Oscar o hans polare var nöjda i alla fall.

 


Fettucini alfredo med gorgonzola kyklingfiler a la Elaka & Feta Kocken

Så nu kan ni känner er lurade.. ni som sitter där hemma och för nöja er med vitlök till kycklingfilen.

 

Vad ni behöver kan ni ju läsa om i inlägget nedanför.

Koka pastan al dente medans ni försiktigt kokar upp 1 dl grädde. Häll sedan ner ca 100g riven parmesanost och 0,5 dl olivolja i grådden. Rör runt. Häll ner lite finhakad persilja. Vänd sedan ner pastan i såsen.

Hur man steker kycklingfile tänker jag inte ens nämna. Men när det stekt färdigt så lägg på en bit gorgonzola ost som får smälta ut.

Servera med lite ruccolosallad och en flaska rött.

Lagom enkelt och man hinner med ungefär två pilsner medans man lagar mat.

Se till att köpa vin utan skruvkork så man blir tvungen att dricka ur hela flaskan oxå.


Elaka & Feta Kockens cookalong

I kväll blir det Fettucini Alfredo med vitlökskyckling

Har lämnat inköpslistan till min kära fru och följande behövs

Fettucini
100 Parmesan
1 Vispgrädde
0.5 Olivolja
1 Persilja
salt och peppar
1Ruccola
Vitlök
Kycklingfiler

Det är i alla fall grunderna till det hela och lär säkert ändra lite på kycklingen.
Nu blir det ju självklart ingen jävla fjantig cookalong fattar ni väl. Men ska ni äta lika gott som oss i kväll så behöver ni detta hemma.

Får se om jag hinner förbi bolaget oxå då det önskar rötjutt till detta kalas.

Hade fredagsfikat på jobbet i dag. Bjöd på muffinsar som jag fräckt tog åt mig äran för. Tack min kära fru för det.
Återkommer i kväll med hur ni ska fixa till ovanstånde.

Cya Wankers

Toast med Gorgonzola och Salami





Fick bli enkelt i dag. Toast med gorgonzola och salami. Behöver väl inte skriva hur man gör va? Frugan blev glad i alla fall då hon har någon märklig dragningskraft till smält ost.

Käkat snabba kolhydrater hela veckan och min mage gillar det inte alls så hoppar över fredagspastan i morgon och hoppar på något annat. Vet dock inte vad än. Öl korv, chillinötter och en låda öl kanske? Jävligt skönt att den här förbannade pissveckan snart är över i alla fall. Skål på det o släng bärsen i kylen, det är snart helg!


Matbloggen blir en bantarblogg

Ja ni hörde rätt. Nu ska den feta & elaka kocken bli smal och fin. Minst 10 kg ska ha ner. Med lite tur kanske det blir en anorexia blogg av det hela. Med bilder på revben o hela kittet.
Slut på fet mat. Planen är att äta nötter och bär. Enbart nötter och bär och dricka enbart vatten. Ska tydligen funka hur bra som helst. Funkar inte det så får jag väl dra mitt skamsna arsle till viktväktarna till alla andra tjockisar och erkänna mitt matmisbruk.

"Hej mitt namn är xxxx och jag är en tjockis"

Middagen i dag bestod av frusna blåbär och vatten.

Näää

Klart det inte blir en bantarblogg. Jag har på tok för dålig karraktär för att börja träna och äta "rätt" Dessutom så tycker jag om mat alldels för mycket för att ens kunna låta bli.

Något middagstips blir det inte dag dock. Käkade hamburgare och pommes här innan o det känns inte så roligt att blogga om.

Nu ska jag se om jag hittar något gott o fett o små äta lite på.

Mos med gris

Hade ingen fantasi alls i dag, ingen ork och ingen lust o laga mat heller, men lyckades ändå få till det.





Fast potatis för att få det lite extra klumpigt.
Gammalt vitlökssmör som ni hittar recept på lite längre ner i ett gammal inlägg.
Cream freach
Dill
Presilja
Gräslök
Lite, obs lite grädde.


Hur man gör sen får ni fan lista ut själva. Gott blev det i alla fall



Dagobertmacka a la Elaka & Feta Kocken

Kärringen och grabben hade käkat när jag kom hem idag. Faktiskt lämnat rester till mig. Men kära svärmor om du läser detta? Vart har min fru lärt sig att laga pommes och köttbullar med beasås?
En skymf mot våra svenska köttbullar att ätas med pommes och beasås.
Jag hoppade i alla fall över resterna och slängde i hop en macka i stället


Du behöver
Färsk franska. JÄVLIGT VIKTIG ATT DEN ÄR FÄRSK! segt som fan annars
Kruksallad
tomat
Brieost av valfritt märke
Pepparsalami

Hur man gör sen listar ni nog ut själva. Om inte så får några bilder illustrera åt er.



Ska bli spännade och se om min macka o pilsner står kvar på köksbordet när jag kommer ut eller om rymdvarelser har varit där och tagit den. Det är i alla fall va hunden som sitter och vaktar den kommer ett skylla på om den är borta.

Nu blir det mat i soffan och titta på senaste Star trek filmen.


Senapssås och Ostsås

Kommentarer
Postat av: Anton Roskvist

Kan inte låta bli att lägga märke till avsaknaden av senapssås, ett måste till ungsbakad falukorv. I övrigt ser det finfint ut. Tummen upp för bloggen i varje fall!



Allt för att göra mina läsare nöjda
Själv tycker jag att senapssås inte passar så bra till potatismos utan bättre till vanlig koktpotatis.

Men vi kör på en senapssås

Du behöver
4 dl lättcrème fraiche
3-4 msk fransk senap
1 dl visp- eller mellangrädde
Salt och peppar

och du gör så här

Blanda crème fraiche med senap. Vispa grädden och rör ner den i blandningen. Smaka av med salt och peppar.

Receptet är ärligt stulet från nätet. Men ser snarlikt ut hur jag brukar göra själv. Dock har jag aldrig koll på måtten. Förmodligen så är Anton en duktig kille som kan göra sin egen senapsås men för alla er andra puckon så bjöd jag på detta.



Ostsås

Gillar man inte senap så kör man på en ostsås i stället. Brá mycket fetare men ack så gott.
Du behöver
(ca 4 personer)
3 msk smör
0.5 dl vetemjöl
5 dl gräddmjölk
100 g riven ost
salt

Och du gör så här
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden. Lägg i osten men spara lite att strö över. Smaksätt med salt och peppar och servera.


Ugnstekt Falukorv med potatispure


Grönsaksterroisten fick en egen låda i ugnen. Någon vegetarisk brocoli/ost snitzel

Vet ni inte hur man gör ugnstekt falukorv så får ni fan googla fram det.
Hade inte basvaror hemma som jag trodde jag hade så missade tomatsåsen och lät puren stå för länge i ugnen så den blev lite väl torr. Två öl medans man lagade maten och sen då alldels för mycket kalorier fick mig att hamna i matkomma och kvällen spenderas ryggläge i soffan. Inget du bjuder på om du vill få ligga precis.


Någon mer som var hungrig i dag. Han är ju dock inte så kräsen och en syrsa duger gott åt honom.


Nu känner jag mig på tok för fet för att sitta vid en dator. Behöver vila så fettet får sätta sig ordentligt.



Färsk Fettucini och fläskkotlett med ädelostsås

Belv för mätt i går för att orka blogga om smakkalaset.

Du behöver färsk fettucino finns att köpa om man inte orkar stå hemma och baka egen pasta.

Fläskkotlett

Ädelost

Grädde

Vitlök

Bäbsisspenat

 

Koka pasta och steka fläkkotlett borde ni väl själva fatta hur man gör så hoppar på direkt på såsen i stället.

Smula ner osten i grädde och värm sakta upp i en klastrull. Pressa ner några vitlöksklyftor och krydda med lite svartpeppar. Låt småputtra tills det tjocknat till lite. Så enkelt så till med valfritt dagcenter borde kunna bjussa på en sådan lunch. Dekorera med lite bäsbisspenat.

Till detta passar både vin och pilsner. Tänk på att inte ta en dryck med för mycket karaktär då ädelosten i sig sätter väldigt mycket smak.

Nu blev jag hungrig och inga rester från i går finns det kvar. Får väl gå en sväng till affären och fundera ut va fan vi ska äta i dag.

 

 

 

 


Råstekt potatis och fläskkotlett med vitlökssmör a la Elaka & Feta Kocken


Kärringen tyckte vi skulle äta något nyttigt i dag. Med tanke på att hon börjar se ut som ett benrangel som kommer att frysa ihjäl i vinter så fixade jag till en kaloribomb drypandes i fett.

Du behöver
Potatis
Dill

Fläskkotletter
Röbetor

En stor bit smör
Massa vitlöksklyftor
Persilja
Citron

Salt och Peppar

Börja med vitlökssmöret då det ska stå o värmas upp lite så det går att jobba med det. Pressa ner massa vitlök, lite citron o persilja i smöret. Lite salt och peppar skadar inte.. Rör runt och låt stå.

Koka upp röbetorna och låt stå ett tag

Skiva upp potatisen i tunna skivor och lägg över i en bunke. Häll på lite olja, salt o peppar och låt stå ett tag innan stekning. har du bara en liten panna kan du steka lite först och sedan slänga in i ungen så du inte steker sönder potatisen.

Peppra och salta kotletterna innan du steker dom i massa smör. Skiva röbetorna till klyftor och stek några minuter tillsammans med kotletterna.

Släng sedan upp på tallrik och servera.

Har märkt att en och en annan grönsaksterrorist följer bloggen. Det funkar faktiskt att byta ut köttet mot en sån där vego snitzel om ni inte själva fattat det. Dock kommer det ALDRIG bli lika gott.

Till detta funkar både rötjutt och pilsner. Knullfaktorn är väl inte så där jätte hög på denna måltiden om man då inte är väldigt packad eller redan kär i kärringen man ska knulla med.. Man stinker nämligen vitlök i flera dagar efter. Inget du bjuder en date på första kvällen.

Nu tjatar dom om efterrätt här.
Får bli något enkelt. Smälta 80% choklad i en kastrull. Lägg upp lite vaniljglass med lite frukt på en tallrik och sedan hälla över smält choklad på det hela. Orkar inget mer avancerat.


Passar på att svara på en fråga jag fick här i bloggen innan. Antar att Sussi menar va min kärring går i gång på då hon inte dricker vin.

sussi om Tagatelli med chilliräkor a la Elaka & Feta Kocken:
Nähe.. å va går hon igång på då?? ;)




Ja sussi. Några rohypnol i hennes dricka till maten brukar funka för det mesta.

Nu går Elaka & Feta Kocken in i fredagsdimman!

Tagatelli med chilliräkor a la Elaka & Feta Kocken


Tagatelli 50/50 vete och spenat. Eller vanliga jävla makaroner om du saknar klass.
1-2 Lime frukter
Räkor, stora, helst tigerräkor.
Vitlök
Sockärtsskidor
Paprika
Samel Olek (eller vanlig jävla chilli för dig som inte hittar i affären)
Vittvin
Olja
Peppar och salt.



Lägg räkor i en skål, skalde räkor så man slipper hålla på vid matbordet sen. Salta och peppra, Pressa över MYCKET vitlök och med mycket så menar jag massor. Dela upp limefrukten på mitten och pressa saften över räkorna. En till två teskedar Sambel Olek ska oxå ner. Häll sedan över olja o lägg in allt i en platspåse och låt ligga o marinera o kylen ett par timmar.

När räkorna är färdigmarinerade, (minst en timme) så tänder du eld under stekpanan. Klipp upp påsen med marinaren och häll ut lite av oljan i stekpannan. När den är varm sen slänger du ner strimlad paprika och sockerärts skidorna i pannan och låt dom fräsa lite, Släg sedan ner resten av innehållet i från påsen. OBS stek inte räkorna för länge.. Här sabbar jag mig alltid. Räckorna blir hårda och sega om dom ligger för länge i pannan. Utan värm på dom lite. Häll sedan på en duktig skvätt av vinet och låt det puttra lite. Ställ sedan av stekpannan i från plattan och låt det dra åt sig medans du kokar pastan.


När pastan är färdig så slänger du upp det på tallrikar och lägger över räkor mm lite fint.

Har du tänkt o knulla efter maten så rekomenderar jag en flaska vittvin till din partner och en pilsner till dig själv. Alla vet ju att vittvin och räkor får kärringar att bli kåta, min kärring dricker dock inte vin.


RSS 2.0