Kylskåpsrensning

Dom där jävla dagarna innan löning när plånboken ekar tomt och kärringen tar dom sista stålarna för att åka o fika med en kompis på stan så gäller det att rensa ordentligt i kylskåpet för att hitta något ätbärt. Men man brukar kunna åstakomma lite underverk med det där nästan mögliga som ligger längst in i kylskåpet. Bara man har fantasi.

Pasta har man ju alltid hemma. Sån där basvara som aldrig tar slut och med den kan man ju hitta på massa roligt i stället för att bara servera den med ketchup.
Koka upp lite olja en kastrull (funkar med billig rapsolja). Krydda med vad du är sugen på. Min favorit som brukar funka bra för dom andra här hemma är Chilli o vitlök. Pressa ner några vitlöksklyftor och har du Sambel Olek hemma så är det optimalt att häva i annars funkar det ju med chilli på kryddburk. Sen ner med ordentligt med chillisås eller ketchup o låt puttra runt under lite omrörning. När pastan kokat färdigt så häll ner oljan i pastan o rör runt. Servera med va du har hemma. Bacon, mamma scans köttbullar eller va du nu hittar i frysen.

Är du inget fan av chilli så kör med någon annan krydda, Curry? Spiskummin (tacosmak) eller va du nu tycker om för något.

Pastasåser kan man ju slänga i hop av nästan vad som helst. Bara man har creamfresh, grädde eller krossade tomater hemma.

Ex: stek upp lök, vitlök o champinjoner i smör och lite peppar o salt. Sänk värmen o ner med rikligt med creamfresh o låt puttra, Kanske en bulljongtärning oxå. Voila en pasta sås i enklaste o billigaste laget. Klarar till o med en idiot av att laga. Sen var det kanske inte så spännande.. Men något o bygga på. Släng ner va man hittar i köttväg hemma. Bacon funkar utomordentligt till detta.

Säga va man vill om pasta. Men vore det inte för pastan så skulle många studenter och oekonomiska familjer som min gå hungriga i slutet på varje månad.

Nä nu ska jag kolla kylskåpet och se va jag hittar. Tror jag har Brocoli i frysen så det lutar åt någon form av gratäng i kväll. Återkommer efter middag med va det blev.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0